BAĞIŞ YAP Lösev - Lösante
Lösev | Lösemili Çocuklar Vakfı
Kanser Hücrelerini Enerji Kaynakları Aracılığıyla Yok Etmek

Kanser yalnızca tek bir organda ise genellikle başarı ile tedavi edilmektedir. Fakat hastanın vücudunda farklı organlara da sıçramış ve yayılmışsa bu zorlu bir görev haline gelmektedir.
İmmunoterapi, metastatik evrede hastalığın tedavisinde etkili olmaktadır fakat hala sınırlı sayıda hastaya uygulanabilmektedir. Araştırmacılar kanserli fareler üzerinde hayatta kalmayı destekleyen ve metastatik hücreleri yok eden bir enzim tanımlamışlardır.

Araştırmacılar metatstatik hücrelere ve sonrasında mitokondriye girecek sentetik bir bileşim ortaya çıkarmışlardır. Bileşim mitokondriye girdikten sonra hücrenin enerji kaynağını kesmektedir. Enerji kaynağı kesilen hücre gelişememekte ve çoğalamamaktadır. Böylece tümörler gelişme ve yayılma olanağını bulamamaktadır. Bu çalışmayı fareler üzerinde yürüten ekip sağlıklı hücrelerin enerji kaynaklarının durumdan hiçbir şekilde etkilenmediğini de belirtmiştir.

Kanser hücrelerinin enerji kaynaklarını keserek, tedaviyi doğrudan kanser hücrelerini yok etmeye olanak sağlayan bu yöntemin geliştirilip ilerleyen günlerde kanser tedavisini daha kolay bir şekilde ilerleyeceğini ve yan etkileri daha az olacağı için hastaları daha az etkileyeceğini de belirtmişlerdir.

Referans: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/10/171017124347.htm